Brochure Mesologie Groningen

Hieronder volgt de tekst van mijn brochure Mesologie Groningen. U kunt er ook voor kiezen de brochure te downloaden, klikt u dan alstublieft hieronder :

Brochure mesologie 2021-2022.doc

 

of leest u de tekst hieronder door.


Mesologie

 

Diagnostiek en therapie via meting van acupunctuur-punten

   

Moderne vorm van natuurgeneeskunde, gericht op de integratie van

complementaire en reguliere kennis

 

Door meeste verzekeraars vergoed

 

 Wat is Mesologie?

Mesologie is een moderne vorm van natuur­geneeskunde waarin kennis van de reguliere en complemen­taire geneeswijzen is geïntegreerd. Mesologie geeft inzicht in het functioneren van het lichaam, en is zowel voor gezonde mensen als voor mensen met klachten van belang.

Het begrip Mesologie is onder andere afgeleid van het woord ‘mesoderm’. Uit het mesoderm ontwikkelen zich bindweefsel, de bloedvaten en de weefsels voor het afweersysteem van het menselijke lichaam.

 

Mijn keuze voor Mesologie als therapie

 

Na mijn studie klassieke acupunctuur te hebben afgerond, heb ik meer inzicht willen krijgen in de visie van de moderne genees­kunde op de Chinese geneeswijze. Zo ben ik aan de opleiding Mesologie begonnen. Ik heb daarmee veel inzichten en antwoorden gekregen. De samenhang van de reguliere en wetenschappelijke kennis met de door de eeuwen heen gegroeide traditionele genees­wijzen is de kern van de studie.

In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Mesologie® (vijfjarige deeltijdopleiding op HBO+ niveau).

 

In 2010 heb ik ook de opleiding tot kPNI: klinische Psycho Neuro Immunology afgerond.

 

Oorzaak v/d klacht = basis v/d behandeling

 

Elk signaal of elke klacht maakt deel uit van het geheel. De klachten onderdrukken met een middeltje heeft geen zin, omdat hiermee de oorzaak nog niet is verdwenen. Elke klacht heeft een dieper liggende oorzaak. De behandeling is dan ook vooral op de oorzaak gericht en het aanzetten van het lichaam tot zelfgenezing door natuurlijke middelen.

 

 

EFD: "in kaart” brengen van het lichaam

 

De Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD) meet acupunctuur punten op de huid. Elk punt staat in directe relatie met de weefsels en organen. De EFD geeft zo een totaal­overzicht (de kaart) van het lichamelijk functio­neren. Zo is het mogelijk de oorzaak van een klacht op te sporen. Met de EFD kunnen ook allerlei stoffen uitgetest worden, onder andere:

 

·       Medicijnen, kruiden, homeopathie

·       Voedingsmiddelen (individueel dieet)

·       Vitaminen, mineralen (evt. tekorten)

·       Hormonen

·       Enzymen

·       Allergenen

 

De Mesologie integreert de kennis van

 

Reguliere geneeskunde

 

Traditionele Chinese geneeskunde (TCM)

 

Homeopathische geneeswijze

 

Ayurveda (Oosterse geneeskunde)

 

Fytotherapie (kruidenleer)

 

Orthomoleculaire geneeskunde

Advies over het gebruik van vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en voeding.

 

Psychologie en Filosofie

 

Wat is de werkwijze van de mesoloog?

 

Na het maken van een afspraak krijgt u een lijst met vragen over uw gezondheid thuisgestuurd, die wordt besproken tijdens het consult.

 

Hierna volgt het onderzoek, dat bestaat uit:

- Pols- en tongdiagnose volgens de TraditioneleChinese geneeskunde en de Ayurveda

- Elektro Fysiologische Diagnostiek: het meten van acupunctuurpunten op handen en voeten (graag geen creme op de huid )

- Lichamelijk onderzoek (zoals buikorganen,huid en gewrichten

- Gezondheidscheck: wat kan gedaan worden om uw gezondheid te bevorderen en te bewaren

 

Aan de hand van het totaalbeeld dat uit het onderzoek naar voren komt, worden de middelen uitgezocht en gecontroleerd met de EFD.

 

De acupunctuurpunten reageren op elke vorm van medicatie; zo kan men met behulp van het EFD apparaat zien welk middel een positieve invloed zal hebben.

 

De resultaten van het onderzoek worden uitgebreid met u besproken en vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld. Hierin wordt advies gegeven over natuurlijke middelen die het meest geschikt zijn en krijgt u adviezen over voeding, eventueel dieet en leefgewoontes.

Indien nodig kan worden verwezen naar een arts, osteopaat, fysiotherapeut, psycholoog e.a.

 

In een behandeltraject zijn 3 à 4 consulten gebruikelijk.

 

U kunt bij de mesoloog terecht voor: en chronische klachten en ziekte-preventie.

 

Met vrijwel elke lichamelijke en psychische klacht kunt u bij de mesoloog terecht. Enige voorbeelden zijn: langdurige moeheid, menstruatieproblemen, spijsverteringsklachten, migraine, depressiviteit, artrose, etc.

De mesoloog is er vooral voor chronische klachten, gewrichtsklachten, spierpijn en allergie. Mesologisch onderzoek kan ook vroegtijdig functiestoornissen opsporen, waardoor ernstige klachten mogelijk voorkomen kunnen worden (preventief onderzoek).

 

Voor het maken van afspraken is geen verwijzing nodig. Wij adviseren u wel een (eventueel) be­han­de­lend arts/ specialist op de hoogte te stellen.

Wij streven naar een goede samenwerking met artsen, specialisten e.a. in de gezondheidszorg.

 

Wat zijn de tarieven?

 

Eerste twee consulten (1,5 uur)     € 115

Vervolg consult van ong. 1 uur      €    85

Kinderen tot 12 jaar altijd             €    75

 

Er is een pin­faci­liteit, aub na consult contant afrekenen.

 

De consulten worden mogelijkerwijs vergoed (soms gedeeltelijk) door de meeste ver­ze­keraars, afhankelijk van uw pakket. Kijkt u op mijn website voor een overzicht van verzekerings­maatschappijen.

 

Afspraken dienen ten minste 24 uur van tevoren worden afgezegd, anders kan het consult volledig in rekening worden gebracht. 

 
Algemene gegevens
 
 

Elena Herman-Pletiougina

Gedipl. Acupuncturist / Mesoloog

Praktijk-adres Groningen: Hereweg 114

Afspraken maken bij voorkeur via e-mail:

mesologiegroningen@yahoo.com

of per sms op 06-21-570457


Registratie en Vereniging voor Mesologie

 

Er is een Nederlandse Registratieraad voor Mesologie (NRM) en een beroepsvereniging: de Nederlandse Vereniging Voor Mesologie (NVVM). Zie https://www.mesologie.nl 

Een mesoloog heeft een opleiding gevolgd aan de Academie voor Mesologie (HBO+) en moet jaarlijks scholingscursussen blijven doen.

 

De NVVM is aangesloten bij het Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ), waardoor mesologen onder het Tuchtrecht Complementaire Zorg vallen. Zie https://www.rbcz.nu

 

Tevens zijn NVVM leden lid van de Vereniging Bevordering Alternatieve Geneeswijzen (VBAG), opgericht om de kwaliteit van de complementaire zorg in Nederland te verhogen en te borgen. Zie https://www.vbag.nl