Hartelijk welkom bij de Praktijk voor Mesologie in Groningen, welkom bij een gezonde toekomst!

In verband met de drukte in de praktijk kan ik tijdelijk GEEN nieuwe patiënten aannemen. 

Al ruim tien jaar bestaat de praktijk van Elena Herman, al ruim tien jaar is de Praktijk Mesologie en Acupuntuur in Groningen een begrip. Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Mesologie te Amsterdam en het Anglo-Dutch Institute for Oriental Medicine (Acupuncture) te Overveen. Mesologie staat te boek als het reguliere alternatief.

Mesologie is een moderne vorm van natuurgeneeskunde waarin kennis van de reguliere en complementaire geneeswijzen is geïntegreerd. Mesologie geeft inzicht in het functioneren van het lichaam, en is zowel voor gezonde mensen als voor mensen met klachten van belang. Het begrip Mesologie is onder andere afgeleid van het woord ‘ mesoderm’. Uit het mesoderm ontwikkelen zich bindweefsel, de bloedvaten en de weefsels voor het afweersysteem van het menselijk lichaam.

Na mijn studie klassieke acupunctuur te hebben afgerond, heb ik meer inzicht willen krijgen in de visie van de moderne geneeskunde op de Chinese geneeswijze. Zo ben ik aan de opleiding Mesologie begonnen. Ik heb daarmee veel inzichten en antwoorden gekregen. De samenhang van de reguliere en wetenschappelijke kennis met de door de eeuwen heen gegroeide traditionele geneeswijzen is de kern van de studie. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Mesologie ® (vijfjarige deeltijdopleidng op hbo+ niveau).

Als vervolgopleiding heb ik op academisch niveau psycho-neuro immunologie gestudeerd, om meer inzicht te krijgen in de relaties tussen het menselijke immuun-systeem en de menselijke psyche (ziekten en de menselijke geest).