Hartelijk welkom bij de Praktijk voor Mesologie in Groningen, welkom bij een gezonde toekomst!

OP DIT MOMENT NEEM IK GEEN NIEUWE KLANTEN AAN. NATUURLIJK KUNNEN MENSEN DIE AL OP DE PRAKTIJK GEWEEST ZIJN, WEL EEN VERVOLGAFSPRAAK MAKEN.
 
OM TECHNISCHE REDENENEN KUNNEN OP DIT MOMENT GEEN DECLARATIES BIJ ZORGVERZEKERAARS INGEDIEND WORDEN, IK WERK AAN HET HERSTEL VAN DEZE FOUT

Afspraken:
op dinsdagen in Groningen, Hereweg 114

Om afspraken te maken en contact te zoeken, gebruikt u het liefst email via mesologiegroningen@yahoo.com of anders sms op 06-21-570457. 

Vanwege COVID-19 zijn enkele spelregels van kracht die belangrijk zijn besmettingen te voorkomen. Klikt u hieronder voor de informatie:

 
Protocol Praktijk Mesologie Groningen inzake COVID.pdf
 
 
Voor meer algemene informatie kunt u naar de RIVM website:

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vragen-antwoorden
 
 
 
De Praktijk: een kort overzicht

Al ruim vijftien jaar bestaat de praktijk van Elena Herman, al ruim vijftien jaar is de Praktijk Mesologie en Acupuntuur in Groningen een begrip. Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Mesologie te Amsterdam en het Anglo-Dutch Institute for Oriental Medicine (Acupuncture) te Overveen. Mesologie staat te boek als het reguliere alternatief.

Mesologie is een moderne vorm van natuurgeneeskunde waarin kennis van de reguliere en complementaire geneeswijzen is geïntegreerd. Mesologie geeft inzicht in het functioneren van het lichaam, en is zowel voor gezonde mensen als voor mensen met klachten van belang. Het begrip Mesologie is onder andere afgeleid van het woord ‘ mesoderm’. Uit het mesoderm ontwikkelen zich bindweefsel, de bloedvaten en de weefsels voor het afweersysteem van het menselijk lichaam.

Na mijn studie klassieke acupunctuur te hebben afgerond, heb ik meer inzicht willen krijgen in de visie van de moderne geneeskunde op de Chinese geneeswijze. Zo ben ik aan de opleiding Mesologie begonnen. Ik heb daarmee veel inzichten en antwoorden gekregen. De samenhang van de reguliere en wetenschappelijke kennis met de door de eeuwen heen gegroeide traditionele geneeswijzen is de kern van de studie. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Mesologie ® (vijfjarige deeltijdopleidng op hbo+ niveau).

Als vervolgopleiding heb ik op academisch niveau psycho-neuro immunologie gestudeerd, om meer inzicht te krijgen in de relaties tussen het menselijke immuun-systeem en de menselijke psyche (ziekten en de menselijke geest).

 
De praktijk aan de Hereweg 114, Groningen

  Zie 'neemt contact op' in keuzemenu